Faban verkkokaupassa on VikingHolstein-sonnien ohella holstein-maailman huippuja Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Seminologeilta löytyy lisäksi runsaasti aiempia tuontisonneja, joiden annokset ovat loppuneet verkkokaupasta.

Biggie (Bandares x Supersire x Bookem), on hieno sonni. Tuotos on kova ja etenkin rasvakiloja kertyy reippaasti. Tyttäristä tulee hyvin kookkaita ja jalka- sekä utarerakenteeltaan erinomaisia. Hiehoille kannattaa käyttää harkiten. Lypsettävyys, luonne ja kestävyys ovat hyvällä mallilla.

Biggien emä S-S-S Supersire Miri

Summer P (Zipit P x Yoder x Supersire) on todella tasaisen hyvä tapaus. Tuotos on melko korkea ja hedelmällisyys sekä poikimaominaisuudet ovat erinomaisia. Kokoa tyttärille kertyy melko paljon, mutta muuten rakenne on varsin hyvä. Lypsettävyys on karvan verran alle sadan, mutta vetimien puolesta sopii robotille.  

Summer P:n emänemän emä

Escobar P Red (Drake Red x Balisto x Effect P Red) on toisen nupon, Summer P:n, tavoin hyvä rasvasonni. Myös kokoon ja rakenteeseen pätee samat sanat. Tosin takavetimet ovat nyt melko lähellä toisiaan. Lypsettävyys ja luonne ovat kunnossa.

Escobar P Red

Makari PP (Mission RPC x Style P x Daddy) on hurjaakin hurjempi maitosonni. Tyttäristä tulee kooltaan ja utare- sekä jalkarakenteeltaan hyviä ja erittäin tasapainoisia. Makari PP:n valtti on myös nupous. Homotsygoottinupona sen kaikki jälkeläiset ovat sarvettomia. 

Makari PP

Advokat PP (Adagio P x Ocean PP x Picanto) on Makari PP:n tavoin homotsygoottinupo. Tuotosindeksi ja rasvakilot ovat erinomaiset. Kokoa on, muttei liikaa ja utarerakenne on erinomainen. Hyvän lypsettävyyden ja utareen puolesta soveltuu robotille. 

Advokat PP:n emä Charis 834

Hotspot P (Superhero x Powerball P x Saloon), on kuuma sonni. Tuotosindeksi on omaa luokkaansa. Hedelmällisyyttä, lypsettävyyttä, kokoa ja rakennetta riittää. Korkeus, vetimien pienehkö koko ja hieman keskiarvon alapuolella oleva utareterveys kannattaa ottaa huomioon. 

Hotspot P

Felix (Federal x Montross x Shotglass) on toinen Federalin poika. Feedbackin tavoin se periyttää kovaa tuotosta ja etenkin rasvakiloja. Rakenne on sopusuhtainen ja utare on varsin hyvä. Luonne on huippua. Felix tulee käyttöön syyskuussa.

Felix

Norland (Fimme x Ponder x Mogul) tulee Ranskasta. Se on monien muiden tavoin kova tuotos- ja pitoisuussonni. Hyvin kookkaat tyttäret poikivat helposti ja terveys-, hedelmällisyys- sekä käyttöominaisuudet ovat kunnossa. Luuston laatu ja kinnerlaatu ovat erinomaiset. Utare on hieno, mutta ei sovellu robotille.

Norlandin emä Lollipop

Barkeeper (Battlecry x Galaxy x Beacon) periyttää kovaa tuotosta ja erinomaista rakennetta sekä utareterveyttä. Barkeeper ja Minosch ovat saman emän poikia. Barkeeper ja Minosch ovat saman emän poikia. Annoksia tulee syksyllä lisää pienehkö määrä. 

Barkeeper

Gonzales Red (Great x Brekem x Alchemy) tuo pitoisuuksia ja etenkin valkuaispitoisuutta. Tuotosindeksi on todella korkea pisteeseen. Tyttäret ovat hyväjalkaisia ja korkeudeltaan juuri sopivia. Utarerakenneindeksi, kiinnitykset ja muoto ovat huippuluokkaa. Gonzales on punainen holstein.

Gonzales (Red)

Kemal (Kerrigan x Balisto x Sudan) on mahtava tuotos- ja pitoisuussonni. Rasvakiloindeksi on on todella korkea. Rakenne on mitä parhain. Tyttäristä ei tule liian kookkaita ja ne sopivat hyvin robotille. Kemal tulee käyttöön syksyn aikana.

Kemal  ja sen emä NH Marilyn       

Feedback (Federal x Missouri x Fanatic) edustaa hyvää tuotosta ja pitoisuuksia. Tyttäristä tulee korkeita ja jaloiltaan sekä utareiltaan hienoja. Utareen kiinnitykset ovat todella hyvät. 

Feedback

Avicii ( Araxis x Montross x Uno) on hyvin tasapainoinen sonni. Tuotosta on hyvin, hedelmällisyys on erinomainen ja lypsettävyys on huippua. Kooltaan tyttäristä tulee juuri sopivan kokoisia ja jaloiltaan erinomaisia. Utarerakenne on hyvä, mutta ei paras mahdollinen robottilypsyyn.

Avicii

Kaluscho (Kingpin x Mogul x Domain) kunnostautuu etenkin pitoisuuksilla ja rakenteella. Jalat ovat 123 ja utare 130. Hedelmällisyys ja terveys ovat kunnossa. Lypsettävyyden puolesta olisi hyvä valinta robotille, mutta eturaskautta on hieman ja vetimet ovat melko lähellä.Kinner on melko suora.

   

Kaluschon emä SPH Yelena

Multicast (Doorsopen x Jabir x Mayfield) on syntynyt Ranskassa, mutta suku on Pohjois-Amerikasta. Se periyttää hyvää maitotuotosta ja erinomaista utareterveyttä. Melko kookkailla tyttärillä on upea rakenne.

Multicast

Pace Red (Pat Red x Uno x Superstition) on maitoindeksiltään korkea tuotossonni. Rakenne on asiallinen ja lypsettävyys on erinomainen. 

Pace Red

Minosch (Missouri x Galaxy x Beacon) on hedelmällisyys- ja rakennesonni. Tyttärien poikimiset sujuvat todella hyvin. Maitokiloja kertyy mukavasti.

Minosch

Lockstar (Kingboy x Mogul x Talent) periyttää todella kookkaita ja rakenteeltaan huippuluokan lehmiä. Maitotuotos on hyvä ja kookkaat tyttäret poikivat helposti.

Lockstarin emä Diepenhoek Rozelle 65

Jeb (Jedi x Camaro x Uno), periyttää hyvää maitotuotosta ja pitoisuudet ovat plussalla. Poikimiset sujuvat hyvin ja tyttäret sopivat robotille.

Jebin emä Stantons Camaro Emulate ET

Curry (Jedi x Supersire x Man-O-Man) on Jebin tavoin korkeatuotoksinen robottisonni. Takavetimet ovat etäällä ja vetimissä riittää pituutta.

Curryn emä De-Su Supersire 3349 ET

Benz (Franchise x Montross x Uno) edustaa rakenteen ja tuotoksen tasapainoa. Poikimiset ovat helppoja ja utarerakenne on hieno. Vetimien ja lypsettävyyden puolesta sopii hyvin robotille.

Benzin emänemä  

Arrow (Silver x Supersire x Colt P-Red) on robottilypsyyn sopiva tuotossonni Yhdysvalloista. Terveys-, käyttö- ja hedelmällisyysominaisuudet ovat hyvässä kunnossa. Rakenne on hyvä, eikä korkeutta ole liikaa. Periyttää pitkiä vetimiä!

Silver Arrow

Muitakin löytöjä teet  verkkokaupasta.

Seuraavat sonnit ovat loppuneet verkkokaupasta, mutta yksittäisiä annoksia saatat saada seminologeilta.

Chavor (Chevalier x Lexor x Observer) periyttää kokoa, rakennetta ja hyvää tuotosta. Poikimiset sujuvat ja utareterveys on erinomainen.  Annoksia on myös lajiteltuna.

Chavor

Paradiso (Penley x Supersire x Big Time) vahvuudet ovat utarerakenne ja –terveys. Maitotuotos ja luonne ovat myös hyviä. Tyttäristä tulee keskikokoisia.

Paradiso                                                     Paradison emä Tir-An Supersire Nynne

Jupiler (Amigo x Snowfever x Gerard) periyttää huippuluokan hedelmällisyyttä, terveyttä. ja lypsettävyyttä. Rakenne ja tuotos ovat kunnossa. 

Jupiler

Montreal (Heisenberg x Tango x Epic) on myös ranskalainen sonni. Isä Heisenberg on Jabirin poika. Montrealin rasvakiloindeksi on 126. Sen arvostelusta ei löydy mitään huomautettavaa. Hedelmällisyyttä, terveyttä ja rakennetta riittää.

Montreal

Treasure (Finder x G-Force x Gibor) on terveys- ja hedelmällisyyssonnien parhaimmistoa. Kestävyys on peräti 131. Utarerakenne sopii hyvin robottilypsyyn.

Mitzuki (Koning x Balisto x Lavaman) on upea tuotos- ja rakennesonni. Terveys ja hedelmällisyyskin ovat kunnossa, lypsettävyydestä puhumattakaan.

Mitzuki

Review (Regard x Balisto x Sudan) on erittäin hyvärakenteinen tuotossonni. Maitoindeksi on 115. Utareterveys on myös erinomainen. 

Review

Declic (Dozer x Enforce x Cameron) on hurja maitosonni. Rakenne on upea ja utareterveys sekä hedelmällisyys ovat erittäin hyviä.

Declic

Plenty (Penley x Distinction x Mogul) tarjoaa nimensä mukaisesti paljon: tuotosta, terveyttä, hedelmällisyyttä ja hyvää rakennetta. Koko on hyvin maltillinen. Se sopii hiehoille sekä lehmille, joiden suvussa on Bookemin ja Baliston verta. 

Plentyn emänemä Lilac

Igedo (Icone x VH Bynke x Planet) periyttää hyvää maitotuotosta ja erinomaista jalka- ja utarerakennetta. Lypsettävyys on todella huippua!         

Igedon emä Debel Bynke Myself

Semino (Silver x Balisto x Uno) on kovatasoinen tuotos- ja rakennesonni. Tyttäristä tulee kookkaita ja erittäin nopealypsyisiä. 

Semino

Aragon (Araxis x Racer x Epic) on todella hieno sonni. Lähes kaikki ominaisuudet ovat selvästi plussan puolella. Tuottavia tyttäriä robottilypsyyn. 

Aragon

Boby P (Modesty x Mardi Gras x Ladd) on heterotsygoottinupo. Se on Benzin tavoin tasapainoinen ja robotille sopiva sonni. Myös poikimiset ovat kunnossa.

Boby P:n emä

Mayflower (Snowman x Socrates x O-Man) on jälkeläisarvosteltu sonni Yhdysvalloista. Tuotosta ja kokoa on vaikka muille jakaa. Etenkin maitokilot ovat komeat! Utareterveys on hyvä ja hedelmällisyys on normaali.

Mayflowerin emä Roylane Socra Mira 1760

Bandares (Yoder x Massey x Super) tulee meille käyttöön sukupuoliljaiteltuna. Bandares on rakenteeltaan ja tuotokseltaan upea sonni. TPI- ja NM$-arvot ovat yhdysvaltalaisten sonnien kärkipäässä. Sonnilla ei ole interbull-arvostelua. 

Bandaresin emä Massey Belinda

Legendary (Damaris x Cameron x Super) edustaa hieman vieraampaa verta. Tällä jenkkisonnilla ei ole interbull- tai NAV-arvostelua, mutta nimestä klikkaamalla pääsee sen kotimaan arvosteluun. Se on hyvin tasapainoinen sonni. TPI-arvo on korkea, pitoisuudet ovat kunnossa ja hedelmällisyyttä sekä kestävyyttä riittää. Tyttäristä tulee keskikokoisia ja erittäin hyväjälkaisia - moderneja pihattolehmiä!

Legendaryn emä Ms Welcome Cameron Lia

Dugal (Defender x Mayfield x Observer) on toinen uusi saksalainen. Erinomainen utareterveys ja hedelmällisyys sekä huippu-utare ovat Dugalin parhaita piirteitä. Poikimaominaisuudet ovat myös kunnossa, joten sonni sopii hyvin hiehoille. Annoksia on tulossa pieni lisäerä.

Dugal

Dragster (Doorman x Billion x O-Man) on kookas ja hyvärakenteinen sonni Saksasta. Hienon rakenteen lisäksi terveys on huippuluokkaa. Tuotos on kohtuullisen hyvä ja lypsettävyys on normaali.

Dragster

Toronto (Profit x AltaOak x Shamrock) tarjoaa kohtuullisen maitotuoksen lisäksi erinomaista hedelmällisyyttä ja robotille sopivaa rakennetta.

   

Toronton emän sisar De-Su Uno 8031   

Sound System (Silver x Supersire x Shottle) on italialainen huipputapaus - Italian numero uno! Kovaa maitotuotosta, hyviä pitoisuuksia, kokoa, hienoa rakennetta ja hyvää lypsettävyyttä. Lehmille loistovalinta!

 

Sound System

Bretagne (Brekem RC x Dakker RC x Destry RC) on saksalainen punainen holstein. Kova tuotos ja huippupitoisuuksia. Hedelmällisyys ja terveys ovat kunnossa. Tyttäristä tulee melko korkeita, hyväjalkaisia ja utareeltaan erinomaisia. X-lajiteltuja annioksia on tulossa!

Bretagne                                                    Bretagnen emänemä Danika

Axel (Supershot x Jackman x Bookem) on toinen jenkkiuutuus. Se on sonni vailla vikoja. Maitoa, hedelmällisyyttä, terveyttä, helppoja poikimisia ja upeaa runko- sekä utarerakennetta.

Axelin emä Lambrecht Jackman Annisa 

Milderton (Modesty x Gain x Numero Uno), on hyvää maitotuotosta periyttävä rakennesonni. Utareterveys, hedelmällisyys ja poikimiset ovat myös varsin hyvät. Milderton on Yhdysvalloissa asuva VG-sonni. 

 

Milderton           

Rita Moises (Montross x Meridian x Snowman) on hollantilainen sonni, jonka annokset on tuotettu SpermVital-menetelmällä. Tyttäristä tulee kohtuullisen hyvätuotoksisia, kookkaita ja rakenteeltaan erinomaisia. Lypsettävyys on huippuluokkaa. 

Rita Moises

Topsy (Bookem x Watson x O-Man) on kookas ja kovatuotoksinen jälkeläisarvosteltu jenkki. Utareterveys on myös kunnossa.

Topsyn emä De-Su 199

Nissan (Niagra x O-Man X Convincer) on kookas ja korkeatuotoksien holstein-sonni. Sen siemenannokset on tuotettu SpermVital-menetelmällä, joten siemen säilyy tiineyttämiskykyisenä normaalia siementä pidemmän ajan. SonniShopissa on ollut jo kauan SpermVital-annoksia norjalaisista NRF- ja liharotusonneista.

Nissan

Surfer (Silver x Supersire x Super) kokoa ja upeaa rakennetta. Maitokiloja mukavasti. Surferin annokset ovat myös SpermVital-siementä.

Lavon (Supershot x Mayflower x Jarvis) on edellä mainitun Mayflowerin tyttärenpoika. Kova maitotuotos nousee esille hienosta arvostelusta. Heikkoa kohtaa ei löydy! Annokset ovat väliaikaisesti lopussa. Touko- tai kesäkuun aikana saadaan lisää.

Lavon

Apple Pie Red (Olympian x Uno x Regiment Red) on huipputason punainen holstein Hollannista. Hedelmällisyys ja terveys ovat kovaa luokkaa. Rakenne on hieno. Utare on peräti 133! 

Apple Pie Red

Emulate (Bookem x O-Man x Mtoto) on jälkeläisarvosteltu jenkkisonni. Tuotos, terveys, hedelmällisyys ja rakenne ovat kohdillaan. Emulate sopii ominaisuuksiltaan todella laajaan käyttöön.

 

Emulaten emä No-Fla Oman Heidi

Bub (Troy x Lithium x Super) tulee Yhdysvalloista Richmondin tilalta. Bub edustaa CRI:n ja VikingGeneticsin tuoretta yhteistyötä. Bub on paras Troyn (Mogul) poika. Utareterveys ja poikimaominaisuudet ovat huippuluokkaa. Lisäksi jalat, utare ja kestävyys ovat mallillaan. 

Bub

Abel (Jerod x Mogul) on tasaisen tyylikäs sonni. Rakenne, tuotos ja hedelmällisyys ovat sen parhaita puolia. Utareterveys ja luonne ovat myös hyviä.

Abe

Charley (Supershot x Mogul x Observer) on kova tuotossonni ja lisäksi sen hedelmällisyys- sekä poikimaominaisuudet ovat mallikelpoisia. Utareterveys ja luonne ovat myös erinomaisia. Kaiken päälle tulee vielä hyvä ja tasainen rakenne.

 

Charley

Motega (Multiply x Yano) tulee Yhdysvalloista De-Su–farmilta. Multiplyn isä on Mogul. Motega on allround-sonni, eli se sopii moneen käyttöön. Utare, kestävyys ja hedelmällisyys ovat huippua. Lypsettävyys on myös hyvä.

Motega

Levis (Mardi Gras x Epic x Theo) tulee Ranskasta. Se on hieno kestävyyttä ja tuotosta periyttävä sonni. Hedelmällisyys on kunnossa ja poikimiset sujuvat. Tyttärille tulee kokoa sopivasti ja jalkarakenne on hyvä. Utarerakenne on erinomainen ja sopii robotille. Lypsettävyys ja luonne ovat huippua!

Leviksen emä Helens

Sniper (Kingboy x Sympatico x Snowman) on kookas rakennesonni. Maitokilot ovat melko korkeat ja terveys- sekä hedelmällisyysominaisuudet ovat hyvässä mallissa. Sniperia tuli jälleen 200 annoksen erä. Sonni on hyvin kysytty maailmalla ja sen siementä on vaikea saada.

Sniperin emä Snowbiz Sympatico Sal

Federal (Alta 1st Class x Moonray x Bookem) on todella hieno jenkkisonni. Tuotos, rakenne, hedelmällisyys, lypsettävyys ja luonne ovat vakuuttavia.

Federalin emä S-S-I Moonry Myesha 9071

Penley (Platinum x Shamrock x Massey) on utarerakenteeltaan, kestävyydeltään ja utareterveydeltään huippuluokkaa. Tuotos on kova ja hedelmällisyys on kunnossa. Upea sonni, joka sopii hyvin nopealypsyisille lehmille.

Penley

Louis PP RC (Label P x Epic x Lawn Boy P) on homotsygoottinen nupo ja sen lisäksi punaisen geenin kantaja. Valkuaispitoisuus on hyvin korkea ja utareen kiinnitykset ovat erinomaiset. Harvinaisen hyvä nupo! 

Louis PP RC ja sen emänemä Midnite 4 P

Enlighten PP (Ohare P x Magna P) on homotsygoottinupo, joten kaikki sen jälkeläiset ovat nupoja! Maitokiloja on kohtuullisesti ja utare- sekä jalkarakennetta löytyy. Todella tyylikäs sonni. Viimeisiä annoksia viedään!

Enlightenin emä Affinity Mag Handrail P, VG-87

Supersire (Robust x Planet x Shottle) on jälkeläisarvosteltu jenkki. Kovaa tuotosta, kokoa, asiallista rakennetta ja erinomaista luonnetta.

Supersiren emä Ammon-Peachey Shauna

Lemon P (Commanderx Ladd x Beacon) vahvistaa nupoutta kantavien sonnien valikoimaa. Tyylikäs sonni, jonka utareterveys ja hedelmällisyys sekä luonne ovat todella hyvät. Viimeisiä annoksia viedään!

Lemon P

Cover (Commander x Supersire x Man-O-Man) tulee Saksasta. Se periyttää hyvää tuotosta, erittäin korkeaa rasvapitoisuutta, hyvää rakennetta ja helppoja poikimisia. Hyvä valinta hiehoille.

Coverin emä Aija Supersire Makea

Franchise (Rodgers x Mogul x Goldwyn) ja Ferdinand (Montross x Mogul x Super) ovat yhdysvaltalaisia x-lajiteltuja genomisonneja. Interbull-arvoja sonneille ei löydy, mutta yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset arvostelut kertovat niiden olevan todella kovaa luokkaa.

Franchisen tyttäristä tulee keskikokoisia ja tehokkaita lehmiä. Pitoisuudet ovat plussalla ja terveys- sekä hedelmällisyysominaisuudet ovat huippua. Kestävyyttä on vaikka muille jakaa ja poikimiset sujuvat helposti! Lisäksi lypsettävyys on kunnossa. Suositusta lehmäperheestä löytyy yhdeksän polvea VG- tai EX-luokituksen emiä. Franchise on sonninisä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Ferdinand on tuotokseltaan aivan kärkiluokkaa. Rakenteeseen pätee sama, sillä siinä se sijoittuu maan sonnien parhaimman prosentin joukkoon. Kestävyys on erinomainen ja lypsettävyys on plussalla. Ferdinand on sonninisä Yhdysvalloissa.

Franchise (tästä jenkkiarvosteluun)

Ferdinand (tästä jenkkiarvosteluun)

Brendan (McCutchen x Alta Iota x Shottle) on todella näyttävä sonni. Kokoa ja rakennetta on vaikka muille jakaa. Hedelmällisyyskin on kunnossa.

Brendan

Brewmaster (Garrett x Shottle x Champion) on jälkeläisarvosteltu kanadalainen sonni. Kokoa, hyvää jalkarakennetta, lypsytyyppisyyttä ja rasvakiloja vaikka muille jakaa.

Brewmaster

Astonishing (Maurice x Bookem x Shottle) pitoisuuksien spesialisti, on palannut SonniShoppiin. Utareterveys, utarerakenne ja kestävyys ovat huippuluokkaa. Kaiken kruunaa sopusuhtainen koko.Sopii hyvin nopealypsyisille lehmille.

Astonishingin emä Teemar Booken Already ET ja emänemä Teemar Shottle Aloha-TW

McCutchen (Bookem x Shottle x O-Man) tarjoaa rakennetta, rakennetta ja rakennetta! Myös luonne on erinomainen.

McCutchenin emä Sully Shottle May-TW

Jos käytät seminologipalveluja ja haluat näitä huippuja, niin ota yhteyttä asiakasvastaavaasi.

Tilasiemennys- ja säiliöasiakkaat voivat tilata sonneja suoraan Faban verkkokaupasta.

Oletko tutustunut jo NAV Sonnihakuun? Sieltä löydät paljon hyödyllistä tietoa. Muun muassa tärkeät rakenneominaisuuksien optimit.

NTM-kokonaisjalostusarvoa ei enää lasketa Interbullin GMACE-tulosten perusteella. Siksi osalla tuontisonneista ei ole NTM-arvoa, vaikka muut indeksit löytyvät. Tämä kokonaisjalostusarvojen poisjättäminen on maailmalla yleinen käytäntö ja nyt myös NAV on siirtynyt noudattamaan sitä.

Kaikkien NAV-arvosteltujen sonnien tiedot löytyvät NAV-sonninäytön puolelta. Interbull tulokset näkyvät NAVin Interbull-näytöstä.

Ks-sonnien ennakkotilaus

Tilausaika käynnissä tutustu valikoimaan ja toimi 22.12. mennessä.

Lypsyrotujen käyttölista

4/2018

Ayrshire

Tutustu ayrshire-sonneihimme tarkemmin.

Liharotujen käyttölistat

Liharotusonneja lypsyroduille, emolehmille ja puhdasjalostukseen.

Suomenkarja

Käyttölistan sk-sonnit. 

Jersey

Tästä pääset tutustumaan laajaan jersey-valikoimaamme.

Holstein

Holstein-sonniemme parhaimmisto tutuksi.