Takaisin

FabaRANE - kehitä karjasi kestävämmäksi ja helppohoitoisemmaksi

Rakennearvostelu on työkalu, jonka tavoitteena on lehmiesi kestävyyden ja helppohoitoisuuden parantaminen rakenteen kautta. Silloin myös taloudellisuus paranee. FabaRANE-rakennearvostelupalvelun avulla näet havainnollisesti karjasi rakenneominaisuuksien kehityksen.

Faban asiantuntija käy kanssasi rakennearvostelun tulokset läpi ja niiden avulla voitte yhdessä määritellä jalostustavoitteet. FabaRANEssa jokainen lehmäsi arvostellaan puolueettomasti ja aina samalla tavalla. Sinulle jää yhteenveto rakennearvosteltujen eläinten lineaarisista rakenne- ja luokituspisteistä. Eläintesi rakenteen perinnöllistä kehittymistä voidaan seurata trendikäyrien avulla.

Luotettava apuväline

Rakennearvostelluille eläimille lasketaan rakenneindeksit. Rakenneindekseistä saat apuvälineen karjasi rakenteen jalostamiseen. Niiden avulla voit valita seuraavan sukupolven emiksi yksilöt, jotka ovat rakenteensa puolesta perinnöllisesti parhaita. Pystyt myös valitsemaan kullekin lehmälle rakenteeltaan oikeanlaisen siemennyssonnin. Rakenneindeksien avulla selviää karjasi rakenteen hyvät ja huonot puolet.

Takaisin