Takaisin

Alkioissa on geenit kohdillaan

Jos sinua kiinnostaa tavoitteellinen karjasi jalostaminen ja haluat saada tuloksia nopeammin - valitse alkiot!

Alkioilla saat nämä hyödyt:

  • alkioilla saat parasta mahdollista eläinainesta turvallisesti

  • saavutat nopeasti jalostustavoitteet

  • alkiokohtaiset tiineysprosentit ovat vakaat

  • odotusarvot parasta mahdollista

  • varmistat terveysominaisuudet ja rotupuhtauden

Alkioita tuotetaan aina aikansa jalostuksen huippueläimistä.  Alkiohuuhtelun avulla hyvästä emästä saadaan useampia jälkeläisiä. Vastaanottajana voi olla perusterve hieho tai lehmä, jonka hedelmällisyys on kunnossa. Alkioita on mahdollista siirtää sekä tuoreena että pakasteena eikä tiinehtymisessä tai uusimimattomuusprosenteissa ole juurikaan eroja. Tuorealkiot kuljetetaan samana päivänä Hollolan lähialueille ja yön yli ympäri Suomen. Pakastealkiot toimitetaan typpikierron mukana. 

X-alkioiden avulla saa lehmävasikoita karjaan. Alkioiden ostamista helpottaa, kun alkio on nimetty ominaisuusryhmittäin, kuten siemenkin.

Alkioiden ostaminen 

Alkioita voit ostaa joko tuoreena tai pakasteena. Tuorealkiot varataan lähialueen huuhteluista joko omalta jalostusasiantuntijalta tai Faban verkkosivuilta täältä. Varauksen yhteydessä ilmoitetaan vastaanottajien määrä. Pakastealkioita löydät Faban Alkiokaupasta täältä. Alkioita myyvät myös kaikki Faban jalostusasiantuntijat ja alkionsiirtoseminologit.

Tuorealkion hinta on 180 €, (hinta 31.12.2018 asti) ja pakastealkion 280 €. Lue sopimusehdot tästä linkistä (pdf)

Tehokkuutta jalostukseen

Alkiot ovat nopein tie hyviin tuloksiin ja niiden avulla edistyminen taloudellisesti tärkeissä ominaisuuksissa on rivakampaa. Uuden huippueläinaineksen saaminen karjaan on alkioiden avulla helppoa ja tautiturvallista, alkioiden merkitys uudistuksessa onkin kasvussa. Alkiot ovat myös nopeampi keino vaihtaa rotua kuin risteytys. 

Takaisin