Takaisin

Moocall Heat kertoo emojen kiimat ja tiineydet

Tiedätkö milloin emosi ovat kantavia? Osaatko arvioida niiden poikimisajankohtaa? Moocall Heat auttaa sinua tässä. Sen avulla varmistat, että kaikki emot ovat kantavia ja saat selville niiden poikimisajankohdan.

Moocall Heatissa sonnille laitetaan kaulapanta-anturi ja emoille korvamerkit. Korvamerkkien välityksellä kaulapanta-anturi seuraa etäisyyttä sonnin ja lehmän välillä tunnistaakseen kiimat. Anturi mittaa myös astumiskerrat ja puolittaiset astumiset.

Kiimatiedot karjanomistajalle siirtyvät tekstiviestillä ja tallentuvat käytössä olevaan sovellukseen. Seuraavalla kiimakierrolla nähdään, uusiiko kiima. Jos kiimatekstiviesti tulee uudestaan eläin ei ole vielä tiineenä, Jos kiimatekstiviestiä ei tule- eläin merkitään sovelluksessa kantavaksi ja sille lasketaan poikimispäivä.

Sovelluksesta saa tiedon kaikista kantavista eläimistä ja seuraavien 7 päivän aikana poikivat emot. Lisäksi saatavissa on myös viimeisten 90 päivän aikana poikineista tieto, jos olet poikimiset lisännyt sovellukseen.

Kaulapanta-anturi voi yhtäjaksoisesti olla sonnilla 8 viikon ajan, jonka jälkeen se ladataan. Sen käyttöikä on viisi vuotta.

Näin Moocall Heat toimii

Takaisin