Verkkokaupasta löytyy huipputason liharotusonneja. Lisäksi tarjolla on todellisia teuraseläintuotannon spesialisteja. 

Tutustu uuteen risteytyslistaan sekä laajaan puhdasjalostus- ja emolistaan. Risteytyslista tule hintojen osalta voimaan 1.12., mutta sonneja löytyy seminologeilta ja verkkokaupasta.

VB Maxon (Fafner av Sonarp x Van Buster av Strömsnäs) on uusi ja erittäin mielenkiintoinen nupo charolais-sonni Ruotsista. Se jättää keskimääräistä hieman matalampaa syntymäpainoa ja erinomaisia kasvuja. Teurasruhot ovat painavia! Tytärten maitoisuus ja emo-ominaisuudet ovat hyviä. VB Maxonin rakennearvostelu on erinomainen: runko 86, lihakkuus 83, jalat 85 ja kokonaispisteet 86. Sonnin omat painot ovat olleet 47 kg – 342 kg – 725 kg.

VB Maxon

Glacon on meille tutun ranskalaisen blondi-sonni Pokerin poika. Poikimaominaisuudet ovat hyvät ja jälkeläisten kasvu on keskimääräistä parempaa. Vasikat ovat hyvärakenteisia ja ne pääsevät hyviin teuraspainoihin. Glacon on nimetty Ranskassa vuoden risteytyssonniksi.

 

Glacon sopii myös hiehoille!

VB Cat on nuori angus-uutuus. Sen isä Boyd Next Day 6010 ja emänisä El Tigre 28 U ovat olleet meillä käytössä, joten Tigren Boyd Next Dayn tyttärille sonnia ei kannata käyttää. VB Cat jättää keskimääräistä pienempää syntymäpainoa ja kohtuullisen hyvää kasvua.  Sen vasikat syntyvät keskitasoa helpommin ja sen tyttärillä ennustetaan olevan hyvät poikimakyvyt.

VB Cat

VB Unne on mielenkiintoinen ruotsalainen simmental-uutuus. Sukunsa puolesta se sopiin monille suomalaisille simmental-emoille. Isä on Spotify av Fall (Nils av Maltestorp), emänisä on Maner av Hällinge ja emänemän isä on Camel av Häggenäs. VB Unnen syntymäpainoindeksi on vähän keskimääräistä heikompi, mutta se jättää erinomaisia kasvuja ja hyviä teurastuloksia. Tyttärien maitoisuuden arvioidaan olevan hyvä.

VB Unne

VB Ulster on ruotsalainen simmental, mutta sen isä Hallas on saksalaista alkuperää. Hallaksen isää Heraldikiä on käytetty meillä hieman. Emänisä on puolestaan kanadalainen kärkinimi Bar 5 P SA Evolution 418S. VB Ulster periyttää keskimääräistä pienempää syntymäpainoja ja parempia kasvuja. Sen jälkeläiset syntyvät helposti ja luokittuvat erinomaisesti. Tytärten poikimiset ja maitoisuus ovat keskitasoa. Sonnilla on nahkasarvet.

VB Ulster

Ruotsalainen hereford VB Armor periyttää matalaa syntymäpainoa ja erinomaisia kasvuja sekä teurasominaisuuksia. Sen jälkeläiset syntyvät helposti ja tyttärillä arvioidaan olevan helpot poikimiset. Todella lupaava VB Armor on homotsygoottinupo, joten sen jälkeläisetkin ovat nupoja. Isä on Triara Xcelorator 594X ja emänisä on Star Tohon 25M ET.

VB Armor

VB Usain on kanadalaisista ja amerikkalaisista huippusuvuista polveutuva nuori angus-sonni. Sonni jättää Ruotsin tasoon nähden aavistuksen keskimääräistä korkeampaa syntymäpainoa ja hyviä kasvuja. Sen tyttäret poikivat hyvin ja jälkeläisten teurasominaisuudet ovat hyvää tasoa. Mielenkiintoinen ja edullinen vaihtoehto suomalaisiin angus-karjoihin! VB Usainin isä on S A V Iron Mountain 8066 ja emänisä on S A V 004 Predominant 4438.

VB Usain

Teuraseläinten tuotantoon

VB Hero PP on tanskalainen homotsygoottinupo limousine. Sen kaikki jälkeläiset ovat nupoja. Isä on VB Elvis P ja emänisä on Ryde Baron. Sonni sopii lypsyrotuisille lehmille. Tanskassa vasikkakuolleisuus on ollut lehmillä vain 3,2 prosenttia. Hiehoille sen käyttöä ei kuitenkaan suositella. VB Hero PP on tarkoitettu teuraseläinten tuotantoon!

Y-sonneja 27 eurolla!

Folker ja Gexan ovat ranskalaisia blonde d’Aquitaine –sonneja, jotka sopivat niin lypsy- kuin myös emolehmille. Hyvien poikimaominaisuuksien ansiosta niitä voi käyttää myös hiehoille. Kummankin sonnin annokset ovat y-lajiteltuja, joten syntyvistä vasikoista 90 prosenttia on sonneja. Annosten hinta on vain 27 euroa!

Folkerilla (Opelso x Poker) on hyvät kasvu- ja teurasominaisuudet ja se kuuluu poikimahelppouden kärkiryhmään Ranskassa.

Gexanin (Vivaldi x Usus) jälkeläiset kasvavat pitkään ja soveltuvat siksi kasvatettavaksi korkeampaan teurasikään erinomaisin teurastuloksin. Poikimaominaisuudet ovat osoittautuneet hyviksi Ranskan laajassa holstein-risteytyskäytössä.