Takaisin

Genomitestauksella voit tehdä tavoitteistasi totta

Genomitestin avulla määritetään eläimen jalostusarvo DNA:n avulla. Genomi-indeksit kertovat jo vasikkana millaisia geenejä eläin tulee jättämään jälkeläisilleen. Näin löydät helposti parhaat eläimet karjasi uudistukseen.

UUTTA!

Genomitestien tilausohjelma on siirtynyt osaksi Minun Maatilani -palvelua. Katso ohjeet alta, ota  uusi tilausohjelma käyttöösi ja tilaa genomitestit jo tänään!

Ohjevideot tilausohjelman käyttöönottoon ja genomitestitilauksen tekemiseen

Kirjallinen ohje genomitestien tilausohjelman käyttöönottoon MM.fissä
Skriftliga instruktioner för ibruktagande av beställningsprogrammet

Kirjallinen ohje genomitestitilauksen tekemiseen
Skriftliga instruktioner för beställning av genomtest

Käyttöönoton jälkeen suosittelemme sulkemaan MinunMaatilani -istunnon ja avaamaan palvelun uudelleen tai käynnistämään tietokoneen uudelleen toimintojen päivittämiseksi.

Genomitulosten julkaisuaikataulusta voit tarkistaa, milloin testaamiesi eläinten genomitulokset saapuvat.

Löydä parhaat eläimet

Hyödynnä genomitestiä karjassasi esimerkiksi valittaessa parhaat lehmävasikat uudistukseen ja parhaista parhaimmat eläimet alkiohuuhteluun. Genomitestauksella jalostusarvojen arvosteluvarmuudet paranevat etenkin alhaisen periytymisasteen ominaisuuksissa. Tämä tarkoittaa, että myös lehmillä voidaan paremmin tehdä valintaa esimerkiksi terveys- ja hedelmällisyysominaisuuksissa.

Genomitestaus on edullista, joten kannattavinta on genomitestata kaikki lypsyrotuiset lehmävasikat. Vähintään genomitestiin kannattaa valita odotusarvoltaan parhaat lehmävasikat, jotka aiotaan käyttää karjan uudistukseen. Myös alkiohuuhteluun tulevat huippuhiehot ja -lehmät kannattaa ehdottomasti genomitestata.

Genomitestauksella vauhditat karjasi tavoitteiden toteutumista!

  • Löydät parhaat vasikat karjasi uudistukseen ja huippuyksilöt alkiohuuhteluun
  • Tehostat sonnivalintaa
  • Säästät hiehonkasvatuskustannuksissa
  • Varmistut eläimesi polveutumisesta

Takaisin