Faba lanseeraa vastuullisen eläinkaupan toimintamallin KoneAgriassa

Tiedote 11.10.2018

Vastuullinen eläinkauppa

Eläinten kauppatilanteessa on tärkeää, että ostettava eläin vastaa ostajan tarpeita, eläimen tiedot ja terveystilanne on tarkastettu ja myyjä voi luottaa siihen, että eläin siirtyy uudelle omistajalle luotettavan prosessin kautta.

Laajentavat tilat tarvitsevat jatkuvasti hyvää eläinainesta. Faballa on vuosien kokemus nautaeläinten osto- ja myyntitoimeksiantojen toteuttajana ja olemme tarkentaneet uusia pelisääntöjä vastuullisen eläinkaupan toteuttamiselle.

Faban tehtävänä vastuullisen eläinkaupan välittäjänä on varmistaa myyjän ja ostajan tavoitteet, potentiaalisten eläinten tarjonta, toimia myyjän ja ostajan välisenä asiantuntijana ja hoitaa sopimusprosessin.

Faban eläinkaupan asiantuntijat apuna

Asiantuntijamme määrittelevät ostajan kanssa tarvittavan eläinaineksen määrän ja laadun ja etsivät ostajan kriteereitä vastaavat eläimet tiloilta. Varmistamme jalostusarvojen kautta eläimen perimän ja tuotosseurantatietojen eläimen ja sen emälinjan tuotostiedot. Myytäville eläimille tehdään kuntoluokitus ja ne rakennearvostellaan.

Asiantuntijat hinnoittelevat eläimet yhdessä myyjän kanssa eläimen taustatietojen ja jalostuksellisen tason mukaan.

Eläinten terveys ja hyvinvointi

Jotta voimme varmistaa, että myytävien eläinten terveystiedot ovat tiedossa ja kunnossa, edellytämme, että eläimiä myyvä tila kuuluu nautojen terveyden seurantajärjestelmään Nasevaan. Näin ostaja saa tietoonsa ostettavien eläinten ja lähtökarjan tautitilanteen ja voi siten selvittää tautiriskin. Faban asiantuntijat käyvät myös läpi yhdessä ostajan kanssa ostavan tilan vastaanottokyvyn eli eläinmäärän, olosuhteet ja tilan toimintatavat.

Lisätietoja:

Faba osk
tuoteryhmäjohtaja Tapani Puumala, p. 0400 186 128

tuoteryhmäpäällikkö Pirkko Taurén, p. 0400 614 074

eläinkaupan koordinaattori Anne-Mari Niemi, p. 0400 614 081