Maitotiloille uusi moderni johtamisen työkalu

Noin 60 maitotilaa testasi keväästä lähtien uutta KPI-Avainta, joka auttaa maitotilaa mittaamaan, analysoimaan ja johtamaan omaa toimintaansa halutun mittariston avulla. KPI-Avain on tiikerinloikka maitotilojen dynaamiseen suoritusten mittaamiseen ja johtamiseen. KPI-Avain aukenee 11.9.2017 kaikille valiolaisille maitotiloille.

Cremonaan valittu neljä nuorta

Cremonan Junior Handler Open -kilpailuun lokakuussa on valittu neljä nuorta edustamaan Suomea. Nuorten sarjaan osallistuvat Salla Vakkilainen ja Iida Mäki sekä vanhempien sarjaan (18-26v) Eeva Linnainmaa ja Amanda Tiiri. Kilpailussa on kolme osuutta eläinten esittely kehässä, tuomarointi ja tietokilpailu. 

Parhaat lypsykarjanjalostajat palkittiin Kuopiossa

Vuoden 2017 parhaat lypsykarjanjalostajat palkittiin Lypsikit Livenä –tapahtuman iltabileissä 23.8.2016 klo 19.00 Kuopiossa Peräniemen Kasinolla.

Faban vuosittain järjestämien jalostuskilpailujen paremmuus ratkaistaan tällä kertaa seuraavissa sarjoissa:

Uusia palveluja karjatilan arjen helpottamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi

Karjatilojen palvelutarpeet ovat voimakkaasti uudistumassa. Faba lanseeraa kaksi uutta palvelua karjatilojen tuotannon ja eläinten hyvinvoinnin tehostamiseen: navettapesut ja lantakäytävien urituksen.

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu

Vuoden kolmas lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu ja uudet indeksit on päivitetty tietokantaan. Sonnien uudet indeksit löytyvät sonnihausta ja karjasi eläinten arvostelut Jalostuksen verkkopalveluista.

ProMaatalous-yhteistyöryhmä panostaa maatalouden kehitysprojekteihin

ProMaatalous-yhteistyöryhmä jatkaa uudella nimellä ja uudella toimintatavalla ProAgria-ryhmän työtä Suomen maatalouden, ja siinä erityisesti maito- ja kasvitilojen, tukemista kilpailukyvyn ja kannattavuuden tukemisessa. Tarve uudistaa ryhmän toimintaa syntyi toiminnan tiivistämisestä ja uuden toimintatavan aikaan saamisesta.

Asiakasbonus ja muutoksia hinnoitteluumme 1.7 alkaen

Faban jäsenille kertyy 1.7. 2017 alkaen 0,5-5 % asiakasbonusta karjanumerokohtaisten laskutustietojen perusteella. Asiakasbonusta kertyy kaikista Faban laskuttamista siemenannoksista, siemennys- ja hedelmällisyyspalveluista, alkionsiirtopalveluista sekä karjan jalostuspalveluista ja kaikista tarvikkeista. Bonuskertymää seurataan kolmen kuukauden mittaisten bonusjaksojen kautta.

Hae mukaan kansainväliseen showmanship-kilpailuun Cremonaan

Faba ja Hols­tein klubi ha­ke­vat osallistujia kan­sain­vä­li­seen show­mans­hip-kil­pai­luun. Kil­pai­lu jär­jes­te­tään 25. - 27.10.2017 Cre­mo­nan näyt­te­lyn yh­tey­des­sä Ita­lias­sa. Kil­pai­lus­sa on kaksi sar­jaa: alle 18v ja 18 - 26 v. 

Terveystarkkailutilojen osuus hieman noussut

Viime vuosi oli terveystarkkailun 34. vuosi ja nyt ensimmäistä kertaa tuloksia tarkasteltiin poikimakerroittain. Suuri yllätys ei ollut se, että ensikot ovat vanhempia lehmiä terveempiä. Kaiken ikäisillä lehmillä yleisimmät vaivat ovat hedelmällisyyshäiriöt ja utaresairaudet.

Asiakasbonusta Faban jäsenille heinäkuun alusta alkaen

Faban jäsenyys tuo lisäarvoa karjatiloille, sillä Faban jäsenille kertyy 1.7.2017 alkaen 0,5-5 % asiakasbonusta karjanumerokohtaisten laskutustietojen perusteella. Bonus antaa merkittävän ostoedun kaikissa karjakokoluokissa.