Karjojen ja yhteisöjen parhaimmistoa palkittiin 120-v juhlaseminaarissa

Karjojen ja yhteisöjen parhaimmistoa palkittiin Tuotosseuranta ja jalostus 120 vuotta -seminaarissa - Suomen korkein maitotuotos tehdään Mustosen maatalousyhtymässä Siikajoella

Faba lanseeraa vastuullisen eläinkaupan toimintamallin KoneAgriassa

Tiedote 11.10.2018

Vastuullinen eläinkauppa

Eläinten kauppatilanteessa on tärkeää, että ostettava eläin vastaa ostajan tarpeita, eläimen tiedot ja terveystilanne on tarkastettu ja myyjä voi luottaa siihen, että eläin siirtyy uudelle omistajalle luotettavan prosessin kautta.

KoneAgriassa asiaa ja ideoita karjan lisääntymiseen ja hyvinvointiin

KoneAgria-näyttely järjestetään 11.-13.10. Jyväskylässä.
Faban, ProAgrian ja Mtechin yhteisosastolla A110 löytyy paljon mielenkiintoisia tuotteita, palveluja ja ratkaisuja maatalousyrittäjän ja karjan avuksi.

Vuoden 2018 parhaat lypsykarjanjalostajat palkittiin Lypsikit Livenä –tapahtuman iltajuhlassa.

Faba palkitsee vuosittain ansioituneita karjanomistaijia sekä karja- että eläinkohtaisten tulosten perusteella.

Vuosittain karjojen, sekä lehmien että hiehojen jalostusarvokilpailussa paremmuus ratkaistaan NTM:n perusteella.  Kestävät lehmät asetetaan paremmuus järjestykseen elinikäisen energiakorjatun maitotuotoksen per elinpäivä perusteella.

Lypsikit Livenä 2018 esittelee Kaakkois-Suomen tasokkaita lypsykarjoja

Modernista maidontuotannosta ja karjanjalostuksesta kiinnostuneiden katseet kääntyvät tällä kertaa Lypsikit Livenä 2018 -tapahtuman myötä Kaakkois-Suomeen. Seitsemän edistyksellistä tilaa avaa 22.-23.8.

Hae mukaan kansainvälisiin showmanship-kilpailuihin!

Suomi on saanut kutsun kahteen kansainväliseen showmanshipkilpailuun lokakuussa 2018.

Ruotsin Holstein yhdistys järjestää Nordic Holstein Showmanship -kilpailun Elmia-näyttelyn yhteydessä Jönköpingissä sekä Cremonan näyttelyn yhteydessä järejstetään perinteinen showmanship-kilpailu.

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu ja uudet indeksit on päivitetty tietokantaan. Sonnien uudet indeksit löytyvät sonnihausta ja karjasi eläinten arvostelut Jalostuksen verkkopalveluista

Hintamuutoksia siemennyspalveluihin ja korvamerkkeihin 1.7. alkaen

Maatalouden rakennemuutos etenee ennusteiden mukaan. Tilojen lukumäärän lasku ja tilakoon, sekä tilojen eläinmäärän kasvu vaikuttavat myös Faban hinnoitteluperusteisiin. Tilakäynnin kustannukset ovat kasvaneet yleisen hintakehityksen myötä. Muutaman vuoden tauon jälkeen tarkistamme siemennykseen liittyvää käyntimaksua 1,25 €:lla.