NAVilta jalostusarvostelu liharotuisille ks-sonneille risteytyskäytössä

Pohjoismainen jalostusarvosteluyhdistys NAV on julkaissut ensimmäistä kertaa jalostusarvostelut liharotuisille ks-sonneille, joita käytetään lypsykarjalle. Indekseihin voi tutustua NAVin sivuilla

Itsenäisyyspäivänä 2018 kunniamerkkejä fabalaisille

Perinteiseen tapaan Faba on tänäkin vuonna anonut itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä hallinnon edustajille ja työntekijöilleen.

Tasavallan Presidentti on myöntänyt seuraavat Kunniamerkit:

Suomen Leijonan ritarimerkki

  • Loponen Jari, maanviljelijä, Ylöjärvi

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi

Palveluhinnoitteluun muutoksia 1.1.2019

Lypsykarjataloudessa on meneillään iso rakennemuutos, joka harventaa tilaverkostoa ja erilaistaa lypsykarjayritysten palvelutarpeita. Kustannustason nousun myötä päivitämme palvelumaksuja. 1.1.2019 alkaen siemennyksen käyntimaksu on 18,75 euroa, siemennysmaksu/eläin 15,20 euroa ja jalostusasiantuntijan tuntivelotus 56 euroa. Hinnat ovat ilman arvonlisäveroa.

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu ja uudet indeksit on päivitetty tietokantaan. Sonnien uudet indeksit löytyvät sonnihausta ja karjasi eläinten arvostelut Jalostuksen verkkopalveluista

Seminologikurssi

Seminologin työssä huolehdit asiakkaidemme karjan tuloksellisesta lisääntymisestä. Teet siemennyksiä, tiineystarkastuksia ja autat hedelmällisyyden kehittämisessä. Lisäksi käytössäsi on Faban laaja tuotevalikoima, joita markkinoit asiakkaille. Tarvitsemme uusia osaajia mm. Ylä-Savoon, Pohjois-Pohjanmaan eteläosaan, Päijät-Hämeeseen, Pohjois-Satakuntaan ja Keski-Suomeen.

Uudistettu NTM käyttöön

Pohjoismainen kokonaisjalostusarvo NTM on toiminut jalostuksen työvälineenä kymmenen vuotta. Nyt uudistettu NTM vastaa paremmin karjanomistajan nykyisiä ja tulevaisuuden tarpeita ja tuotantoympäristöä. Uudistustyössä olivat mukana suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset maidontuottajat.

EU-jalostusasetus 1.11.2018 tuo muutoksia jalostusohjelmien kuvauksiin

EUn jalostusasetus (EU 2016/1012) ja toimeenpanoasetus (EU 2017/717) astuvat voimaan 1.11.2018. Näiden asetusten voimaantulo tuo muutoksia myös kansalliseen lainsäädäntöön (laki eläinjalostustoiminnasta (319/2014)

Suomalaisia nuoria mukana kansainvälisissä showmanship-kilpailuissa

Suomalaiset ovat mukana kahdessa kansainvälisessä showmanshipkilpailussa lokakuun lopulla.

Ruotsin Holstein yhdistys järjestää Nordic Holstein Showmanship -kilpailun Elmia-näyttelyn yhteydessä Jönköpingissä. Suomen joukkueessa ovat Pia Pylkkönen, Sanna Luostarinen. Reetta Jääskeläinen ja Amanda Tiiri.