30.12.2018 tapahtuneen siemennyskäynnin laskutustapa on vaihtunut

30.12.2018 päivän käyntimaksu ja osa siemennystapahtumista on poikkeuksellisesti siirtynyt meijeritiliveloituksen sijasta laskutukseen.

Toimenpiteitä ei ole laskutettu kahteen kertaan, joten lasku on aiheellinen. Pahoittelemme laskutustavan muutosta.

Jäsenosuusselvitys vuoden 2018 veroilmoitukseen

Faba osk jäsentilalla on 21 nimellisarvoista 10 euron osuutta. Osuuspääoma on yhteensä 210 € / jäsen.  Osuuskunnan nettovarallisuus on 3.807,35 € / jäsen.

Avoin työpaikka: eläintenhoitaja Hollolaan

Haemme kokenutta eläintenhoitajaa (Herd Technician) VikingEmbryo-tiimiin Hollolaan. Olet osa 12 hengen tehokasta tiimiä, joka työskentelee VikingGeneticsin alkiotuotanto-ohjelmassa. Alkiotuotannon lisäksi huolehdimme hiehojen hyvinvoinnista, ruokinnasta ja terveydestä.

Vuoden 2019 hinnasto

Olemme päivittäneet kotisivuillemme vuoden 2019 hinnaston

Hinnastoon on tullut muutoksia koskien mm. jalostusasiantuntijan tuntimaksua, siemennysmaksua sekä seminologin käyntimaksua.

Hintamuutokset on tiedottu Faban sähköisessä asiakaskirjeessä FabaViestissä joulukuun alussa.

Tilausjärjestelmässä ongelmia - asiaa selvitetään

Faban jakelun tilausjärjestelmässä on tällä hetkellä ulkopuolisen toimittajan aiheuttama ongelma. Ongelman johdosta verkkokaupassa olevien sonnien annosvarastot eivät täysin pidä paikkaansa ja tilausten läpimenossa on myös vaikeuksia. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

NAVilta jalostusarvostelu liharotuisille ks-sonneille risteytyskäytössä

Pohjoismainen jalostusarvosteluyhdistys NAV on julkaissut ensimmäistä kertaa jalostusarvostelut liharotuisille ks-sonneille, joita käytetään lypsykarjalle. Indekseihin voi tutustua NAVin sivuilla

Itsenäisyyspäivänä 2018 kunniamerkkejä fabalaisille

Perinteiseen tapaan Faba on tänäkin vuonna anonut itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä hallinnon edustajille ja työntekijöilleen.

Tasavallan Presidentti on myöntänyt seuraavat Kunniamerkit:

Suomen Leijonan ritarimerkki

  • Loponen Jari, maanviljelijä, Ylöjärvi

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi

Palveluhinnoitteluun muutoksia 1.1.2019

Lypsykarjataloudessa on meneillään iso rakennemuutos, joka harventaa tilaverkostoa ja erilaistaa lypsykarjayritysten palvelutarpeita. Kustannustason nousun myötä päivitämme palvelumaksuja. 1.1.2019 alkaen siemennyksen käyntimaksu on 18,75 euroa, siemennysmaksu/eläin 15,20 euroa ja jalostusasiantuntijan tuntivelotus 56 euroa. Hinnat ovat ilman arvonlisäveroa.