Kevään hiehovienti käynnissä - tarjoa nyt

Faba on solminut sopimuksen keväällä 2018 toimitettavasta 105 tiineestä ayrshirehiehosta. Hiehot toimitetaan Pietarin alueelle kesäkuussa pitkäaikaiselle ja tyytyväiselle asiakkaalle, joka on aiemminkin ostanut hiehoja Faban kautta. 

Huhtikuun genomiarvostelu

Huhtikuun genomiarvostelu julkaistaan poikkeuksellisesti keskiviikkona 4.4. Saman päivänä julkaistaan myös vuoden ensimmäinen Interbull-arvostelu.

VikingGeneticsiltä uudenlainen alkiontestausmenetelmä

Yksilön perimästä yksityiskohtaisia tietoja kertovat genomiarvot määrittävät vasikan jalostusarvon. Pian genomiarvo voidaan mitata jo ennen vasikan syntymää. VikingGenetics kehittää parhaillaan menetelmää, jonka avulla arvo voitaisiin määrittää jo alkiosta.

Jalostuspalvelujen hintamuutos 1.4.2018 alkaen

Yleisen kustannustason nousun johdosta, jalostuspalvelujen hinnat muuttuvat 1.4.2018

FabaRanen (rakennearvostelun) hinta jalostussuunnittelutiloille on 12 €/eläin (alv 0%), korotus 2 €/eläin, Ei jasutilan eläimet 17 €/eläin (alv 0%).

Genomiarvosteltujen hiehojen ja 100-parasta indeksilistat päivitetty

Käy kurkkaamassa, millaisia eläimiä indeksilistojen kärjessä helmikuun arvostelun jälkeen.

* 100 -parasta indeksiä 

* genomitestattujen hiehojen ranking-lista

Lisätietoja:

Ilmastoystävällisten lehmien jalostus on mahdollista

Ympäristöystävällisten lehmien jalostus on mahdollista –  VikingGenetics keskittyy karjan metaanipäästöjen vähentämiseen

“Merkittävin löytömme on metaanipäästöjen perinnöllisyyden havaitseminen. Voimme siten valita eläimiä, joiden päästöt ovat pienempiä,” VikingGeneticsin projektijohtaja Jan Lassen toteaa.

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu

Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu ja uudet indeksit on päivitetty tietokantaan. Sonnien uudet indeksit löytyvät sonnihausta ja karjasi eläinten arvostelut Jalostuksen verkkopalveluista.

Verkkokauppaan uusi ominaisuus: tuotevahti

Tuotevahti ilmoittaa, kun haluamasi annokset ovat saapuneet