Lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu

Tämän vuoden neljäs lypsyrotujen jalostusarvostelu on julkaistu ja uudet indeksit on päivitetty tietokantaan. Sonnien uudet indeksit löytyvät sonnihausta ja karjasi eläinten arvostelut Jalostuksen verkkopalveluista.

Lihakarjan InterBeef-arvostelut on julkaistu

Lihakarjan kansainvälisen InterBeef-arvostelun tuloslistat on julkaistu.  Tulokset sekä lisätietoa arvostelusta löytyvät osoitteesta http://www.nordicebv.info/fi/beef-cattle/interbeef-publication/.

Uudistettu Muut hoidot-indeksi käyttöön marraskuun arvostelussa

Tämän vuoden neljäs jalostusarvostelu julkaistaan tiistaina 7.11. Arvostelussa otetaan käyttöön uusi Muut hoidot -indeksi. Muut hoidot -indeksiin on tehty merkittäviä muutoksia aina lähtöaineistoa myöten ja tällä saattaa olla vaikutusta joidenkin eläinten jalostusarvoihin.

Cremonan kansainvälisen showmanship-kilpailun 2017 tulokset

Cremonan kansainvälinen showmanship kilpailu järjestettiin lokakuussa 2017 Italiassa.

SenseTime on uusi monipuolinen järjestelmä karjan seurantaan

SenseTime on valittavista toiminnoista koostuva, alansa edistynein järjestelmä, joka tuottaa analysoitua ja helposti hyödynnettävää tietoa niin yksittäisten lehmien kuin ryhmienkin lisääntymis-, terveys-, ruokinta- ja hyvinvointitilanteesta. SenseTime on ensiesittelyssä KoneAgriassa Faban osastolla.

BISNES+ työkalu maatilan johtamiseen

Faba osk, ProAgria ja Mtech Oy ovat kehittäneet uuden palvelun, joka kokoaa helposti käytettävään sähköiseen näkymään olennaisimman koko maatilayrityksen johtamisessa. Palvelu lanseerataan ensimmäiseksi maitotiloille KoneAgriassa.

Maitotiloille uusi moderni johtamisen työkalu

Noin 60 maitotilaa testasi keväästä lähtien uutta KPI-Avainta, joka auttaa maitotilaa mittaamaan, analysoimaan ja johtamaan omaa toimintaansa halutun mittariston avulla. KPI-Avain on tiikerinloikka maitotilojen dynaamiseen suoritusten mittaamiseen ja johtamiseen. KPI-Avain aukenee 11.9.2017 kaikille valiolaisille maitotiloille.

Cremonaan valittu neljä nuorta

Cremonan Junior Handler Open -kilpailuun lokakuussa on valittu neljä nuorta edustamaan Suomea. Nuorten sarjaan osallistuvat Salla Vakkilainen ja Iida Mäki sekä vanhempien sarjaan (18-26v) Eeva Linnainmaa ja Amanda Tiiri. Kilpailussa on kolme osuutta eläinten esittely kehässä, tuomarointi ja tietokilpailu.