Tilasiemennyskoulutus Muhoksella

Tapahtuma-aika 
14.01.2019 klo 08:00 - 15.01.2019 klo 16:00
Tapahtumapaikka 

OSAO Muhoksen yksikkö

Nautojen tilasiemennyskoulutus järjestetään OSAO Muhoksen yksikön ja  Faban yhteistyönä. Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opintoina sekä ohjattuina käytännön harjoitteluina opiskelijan omalla tilalla tai työpaikalla.

Lähiopetusta järjestetään 14.1.-15.1.2019. Lähiopetuksessa kouluttajina toimivat Faban eläinlääkäri ja tuotepäällikkö. Lähiopetuksen lisäksi on 5 x 3h seminologin ohjauskäyntiä omalla tilalla tai työpaikalla.

Tutkinnossa tarvittavan osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi työkokemuksen, koulutuksien tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.

Tilasiemennyskoulutus on tutkinnon osa Maatalousalan ammattitutkinnosta. Nautojen tilasiemennyskoulutus antaa tilasiemennykseen tarvittavat tiedot ja taidot mm. kiimantarkkailua, siemennyskelpoisuuden ja

hedelmällisyyden määritys, siemenen hankinta, käsittely ja varastointi, siementäminen, tietojen tallennus, siemennysvälineiden puhdistus, huolto ja ylläpito.

Koulutuksen lopuksi suoritetaan tutkinnon osan näyttö. Hyväksytty näyttö antaa eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon henkilö on palvelussuhteessa.

Koulutus on suunnattu lypsy- tai emolehmätilojen yrittäjille ja tilojen karjanhoitajille. Osallistujilla tulee olla alan työkokemusta ja maatalousalan peruskoulutus on suotavaa.

Koulutuksen hinta on 1400 € (alv 0%).

Lisätietoja

Koulutuksesta lisätietoja antaa Ilkka Mehtälä p. 040 141 5156

ilkka.mehtala@osao.fi

Hakeutuminen koulutukseen

https://wilma.osao.fi/browsecourses

Koulutukseen valituille ilmoitetaan sähköpostitse/ puhelimitse.

Katso lisätiedot ja koulutusesite TÄSTÄ