Maidontuotanto esille

Aivan Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Tarja, Henri ja Rikhard Lambergin tila on ottanut vieraita vastaan muun muassa uuden navetan avajaisissa ja Päivä Maalla -tapahtumissa. 

Tiiminä eteenpäin

Minna Saksa ja hänen poikansa Markus, Samuli ja Aapo muodostavat huippuhyvän tiimin. Se näkyy heidän asenteestaan, tilan pihapiiristä ja heidän karjastaan, jossa jalostuksen työkalut ovat tehokkaassa käytössä. Genomitestauksella etenkin on päästy hyviin tuloksiin.

Parressa ja pihatossa 24/7

Tero ja Eeva Rönkkö ovat todella tyytyväisiä Heatimen käyttäjiä. Kätevällä leasing-sopimuksella hankittu laitteisto toimii tehokkaasti hiehopihatossa ja parsinavetassa. Sen ansiosta päivittäinen työaika on lyhentynyt puoli tuntia, tiinehtyvyys on parantunut, ja useisiin uhkaaviin ketoositapauksiin on ehditty puuttua ajoissa.

Tähtisadetta genomitestauksella ja huuhteluilla

Pasianssi mty:n karjassa tuntee olevansa keskellä tähtiparvea. Ympärillä on HI-naaraita ja lukuisia yli 20 pisteen ayrshirejä sekä holsteineja. Kirkkaimpia tähtiä ovat kuitenkin upea Imppa ja sen sopimushuuhteluun tuleva tytär Mysteeri.  

Kaksi kärpästä yhdellä kiinnityksellä

Muumaassa ymmärretään tehokkuuden päälle. DNA-korvamerkeillä tilalla saadaan kerralle otettua genominäyte sekä laitettua korvamerkit. Ei enää erillistä näytteenottoa, säästät aikaa, vaivaa ja näytteet tulevat otettua ajoissa.

Hyvinvointia ja tehokkuutta Immosten tilalla

Nilsiäläisellä Vanha-Keskisen tilalla asiat ovat hyvällä mallilla. Anu ja Esa Immonen ovat investoineet vuosien varrella järkevästi ja eläinten hyvinvointia ajatellen. 

Jalostusloikka alkioilla

Juutiset ovat asettaneet korkeat tavoitteet tilalleen. Ne pyritään saavuttamaan oikealla jalostussuunnittelulla sekä alkioiden avulla. Liittyminen alkioverkostoon on vauhdittanut jalostusta entisestään. 

Heatime HR säästää aikaa sekä rahaa

Petri ja Marko Ruotsalaisen ovat tyytyväisiä Heatime HR -laitteiston tuomiin tuloksiin tilallaan. 

Jalostuskilpailumenestys on pitkäjänteisen työn tulosta

Faban vuosittaisten jalostuskilpailuiden arvostelukriteerinä oleva NTM on keskeinen työväline myös käytännön jalostustyössä.

Viiden sukupolven maidosta syntyy paikallinen erikoisuus

Kimmo ja Joni Pitkäsen pyörittämän Koivulan mty:n korkeatuottoisen karjan maidosta osa päätyy Koivulan kotijuustolan keittiöön.