Maidontuotanto esille

Aivan Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Tarja, Henri ja Rikhard Lambergin tila on ottanut vieraita vastaan muun muassa uuden navetan avajaisissa ja Päivä Maalla -tapahtumissa. 

Tehoa rakennearvostelulla

Tilaa, valoa sekä apetta riittää ja perintötekijät ovat mallillaan. Ei ole ihme, että Milkkivei Oy:n 185-päisen karjan keskituotos on yli 12 000. Tilaa johdetaan tehokkaasti ja lehmät tunnustetaan tilan tärkeimmäksi voimavaraksi. Siksi myös FabaJASU ja FabaRANE ovat arvossaan.

Hiehot kunniaan

Jani ja Maria Törmälä ovat seitsemän vuoden ajan investoineet tilaansa, rakentaneet ahkerasti ja samalla kasvattaneet neljää lastaan. Ennen uusia haasteita on hetki aikaa vetää henkeä. Toimiva hiehonavetta ja Heatime-kiimanseurantajärjestelmä helpottavat osaltaan kiireistä arkea.

Tiiminä eteenpäin

Minna Saksa ja hänen poikansa Markus, Samuli ja Aapo muodostavat huippuhyvän tiimin. Se näkyy heidän asenteestaan, tilan pihapiiristä ja heidän karjastaan, jossa jalostuksen työkalut ovat tehokkaassa käytössä. Genomitestauksella etenkin on päästy hyviin tuloksiin.

Varikolta voittoon

Antti-Jussi Heikkilän isännöimä Kuusisen tila Kuhmalahdella on monen tähden koti. Satonnareita, huippuhiehoja ja keinosiemennyssonneja riittää. Kirkkain tähti näistä on VR Bottas. Pari vuosikymmentä sitten tilanne ei näyttänyt yhtä valoisalta.

Parressa ja pihatossa 24/7

Tero ja Eeva Rönkkö ovat todella tyytyväisiä Heatimen käyttäjiä. Kätevällä leasing-sopimuksella hankittu laitteisto toimii tehokkaasti hiehopihatossa ja parsinavetassa. Sen ansiosta päivittäinen työaika on lyhentynyt puoli tuntia, tiinehtyvyys on parantunut, ja useisiin uhkaaviin ketoositapauksiin on ehditty puuttua ajoissa.

Oikeat valinnat genomitestillä

Akulan tilalla on panostettu naarasvalintaan jo pitkään. Genomitestillä valintaa on tehty entistä tarkemmin.

Moocall täytti odotukset

Kiireisessä arjessa Moocall-poikimasensori on tuonut suuren avun. Ihmisten apua ei olla kuitenkaan tekniikan lumoissa Niemelän tilallakaan unohdettu. 

Tähtisadetta genomitestauksella ja huuhteluilla

Pasianssi mty:n karjassa tuntee olevansa keskellä tähtiparvea. Ympärillä on HI-naaraita ja lukuisia yli 20 pisteen ayrshirejä sekä holsteineja. Kirkkaimpia tähtiä ovat kuitenkin upea Imppa ja sen sopimushuuhteluun tuleva tytär Mysteeri.  

Kaksi kärpästä yhdellä kiinnityksellä

Muumaassa ymmärretään tehokkuuden päälle. DNA-korvamerkeillä tilalla saadaan kerralle otettua genominäyte sekä laitettua korvamerkit. Ei enää erillistä näytteenottoa, säästät aikaa, vaivaa ja näytteet tulevat otettua ajoissa.