Jalostusloikka alkioilla

Juutiset ovat asettaneet korkeat tavoitteet tilalleen. Ne pyritään saavuttamaan oikealla jalostussuunnittelulla sekä alkioiden avulla. Liittyminen alkioverkostoon on vauhdittanut jalostusta entisestään. 

Heatime HR säästää aikaa sekä rahaa

Petri ja Marko Ruotsalaisen ovat tyytyväisiä Heatime HR -laitteiston tuomiin tuloksiin tilallaan. 

Jalostuskilpailumenestys on pitkäjänteisen työn tulosta

Faban vuosittaisten jalostuskilpailuiden arvostelukriteerinä oleva NTM on keskeinen työväline myös käytännön jalostustyössä.

Viiden sukupolven maidosta syntyy paikallinen erikoisuus

Kimmo ja Joni Pitkäsen pyörittämän Koivulan mty:n korkeatuottoisen karjan maidosta osa päätyy Koivulan kotijuustolan keittiöön. 

Robottinavetassa työn tehokkuus on erilaista

Uusitalon tila kasvoi laajennuksessa 40 lehmän parsinavetasta 145 lehmän pihatoksi. ”Karjasilmää pitää olla erilailla kuin ennen.”

Saumatonta yhteistyötä

Pikkaraisten karja on kasvanut ja kehittynyt hyvällä eläinten hoidolla sekä jalostuksen perustyökaluilla. Tilan oman väen ammattitaito ja Faban asiantuntijoiden yhteistyö tuottaa tulosta. VR Uulas on tästä mainio esimerkki.

Jokaisen menestyksen takana on tarina

Faban vuosittain järjestämillä jalostuskilpailuilla on pitkä perinne ja myös kasvattajien keskuudessa korkea arvostus. Faba haluaa kilpailulla tuoda esiin ja osoittaa huomiota karjoissa tehtävälle suunnitelmalliselle jalostustyölle. Kilpailun arvostelukriteerinä oleva NTM on myös karjoissa keskeinen työväline eläinvalintoja tehtäessä. - Kilpailujen tehtävänä on nostaa esiin arjessa aikaan saatuja onnistumisia. Tulokset ovat pitkäjänteisen jalostustyön merkkipaaluja, toteaa jalostusjohtaja Pirkko Taurén.

Torre Santa Maria menestyy VikingHolsteinilla

Espanjalaisella Torre Santa Marian tilalla on 2 000 holstein-lehmää. Muutamia vuosia sitten tila osti 200 VikingHolstein-hiehoa Tanskasta. Ensimmäisellä tuotoskaudella ne eivät tehneet mitään suurta vaikutusta pohjoisamerikkalaisten isien tyttärien rinnalla, mutta toinen kausi muutti kaiken.

Kilpailukykyä korkealla tuotoksella

Maidontuotantoa koettelevista kovista ajoista huolimatta ruotsalaiset Elin ja Patrik Johansson näkevät tulevaisuuden valoisana. Genomitestaus, tiukka karsinta, suunnitelmallisuus ja hyvät työntekijät ovat tuottaneet tulosta. Heidän 400-päinen karjansa keskituotos lähestyy 11 500 kiloa. Se antaa uskoa maidontuotantoon.

Jalostuksella tuloksia Pärnäsmäen tilalla

Pohjoissavolaisella Jauhiainen mty:n Pärnäsmäen tilalla ollaan tyytyväisiä ayrshirelehmien tuotokseen ja kestävyyteen. Hedelmällisyys on edelleen ykköstavoite.