Kaalilaatikosta digitalisaatioon

Digitalisaatio tuo meille valtavasti mahdollisuuksia parantaa ja helpottaa pieniä arjen toimintoja. Usein on kyse siitä, että pitää vain löytää se helpoin tapa tai keksiä se sovellusidea joka työtä voi helpottaa.

Tuotosseuranta = karjaneuvola

Tuotosseurannassa ja lasten neuvolassa on paljon samaa. Molemmissa mitataan ja punnitaan ja tehdään testejä, joista saadaan lukuja, jotka jo kertovat paljon. Oleellista ei kuitenkaan ole mittaukset, vaan niiden vertailu muihin.

Oliko ruoho vihreämpää Atlannin takana?

Lähdin juhannussunnuntaina matkaan Atlantin taakse ja vietin kolme intensiivistä päivää Pittsburghissa Pennsylvaniassa. Väitöskirjatutkimukseeni liittyvät tutkimustulokset suomalaisten lypsykarjatilojen keinosiemennyssonnien käytöstä hyväksyttiin nimittäin esitettäväksi ADSA:n (American Dairy Science Association) vuosittaisessa kokouksessa. Tuloksista lisää myöhemmin.

Periaatteita

Ayrshire-rodun esiin nostaminen on yksi kehitysagronomi Terhi Vahlstenin periaatteista. Ayrshire-rotuhan on mahtava ja jos me emme puhu rodun puolesta ei sitä tee kukaan muukaan.

Digitaalisuus tulee maatalouteen -keskiössä asiakaslähtöisyys

Digitaalisuudessa keskiössä on uudenlainen asiakaslähtöisyys, jolla palvelut rakennetaan asiakkaiden paremmin hyödynnettäviksi lähtökohtana hyvä käytettävyys ja parempi asiakashyöty. Fabassa, ProAgriassa ja Mtechissä on vahva usko maatalouden digitalisoitumiseen.

Uuden ajan karjatilojen lisääntymispalvelut

Uuden ajan lisääntymispalvelut ovat palvelu, jossa Faba on kehittänyt uudenlaisen koko ketjun kattavan palvelukokonaisuuden.

Pohjoismaat ovat tasapainoisen jalostuksen edelläkävijä

NAV on tasapainoisen jalostuksen edelläkävijänä tuottanut karjankasvattajille paljon hyötyä kehittyneiden, uraauurtavien ja luotettavien työkalujen luomisessa eläinvalintaan.

Mikä on Faba ja mistä se on tullut?

Faba on arjen auttaja, jonka arvopohja kumpuaa osuustoiminnallisuudesta. Faban arvot ovat aktiivinen kumppanuus, rohkea edelläkävijyys ja luotettava ammattilaisuus.

Vastuullisuus jalostuksessa

Kotieläinjalostuksen suurin saavutus vastuullisuudessa on Suomessa jo 1970-luvulta asti rakennettu lypsykarjan terveystietojen keräysjärjestelmä. Terveysjalostus on pohjoismaissa hyvin määrätietoista ja pitkäjänteistä. Tämän tuloksena meillä on käytössä ehdottomasti perimältään maailman tervein lypsykarja-aines.

Yli satavuotias suomenkarja

Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta, mutta alkuperäinen karjarotumme, suomenkarja, on reilusti yli satavuotias.