Oliko ruoho vihreämpää Atlannin takana?

Lähdin juhannussunnuntaina matkaan Atlantin taakse ja vietin kolme intensiivistä päivää Pittsburghissa Pennsylvaniassa. Väitöskirjatutkimukseeni liittyvät tutkimustulokset suomalaisten lypsykarjatilojen keinosiemennyssonnien käytöstä hyväksyttiin nimittäin esitettäväksi ADSA:n (American Dairy Science Association) vuosittaisessa kokouksessa. Tuloksista lisää myöhemmin.

Periaatteita

Ayrshire-rodun esiin nostaminen on yksi kehitysagronomi Terhi Vahlstenin periaatteista. Ayrshire-rotuhan on mahtava ja jos me emme puhu rodun puolesta ei sitä tee kukaan muukaan.

Digitaalisuus tulee maatalouteen -keskiössä asiakaslähtöisyys

Digitaalisuudessa keskiössä on uudenlainen asiakaslähtöisyys, jolla palvelut rakennetaan asiakkaiden paremmin hyödynnettäviksi lähtökohtana hyvä käytettävyys ja parempi asiakashyöty. Fabassa, ProAgriassa ja Mtechissä on vahva usko maatalouden digitalisoitumiseen.

Uuden ajan karjatilojen lisääntymispalvelut

Uuden ajan lisääntymispalvelut ovat palvelu, jossa Faba on kehittänyt uudenlaisen koko ketjun kattavan palvelukokonaisuuden.

Pohjoismaat ovat tasapainoisen jalostuksen edelläkävijä

NAV on tasapainoisen jalostuksen edelläkävijänä tuottanut karjankasvattajille paljon hyötyä kehittyneiden, uraauurtavien ja luotettavien työkalujen luomisessa eläinvalintaan.

Mikä on Faba ja mistä se on tullut?

Faba on arjen auttaja, jonka arvopohja kumpuaa osuustoiminnallisuudesta. Faban arvot ovat aktiivinen kumppanuus, rohkea edelläkävijyys ja luotettava ammattilaisuus.

Vastuullisuus jalostuksessa

Kotieläinjalostuksen suurin saavutus vastuullisuudessa on Suomessa jo 1970-luvulta asti rakennettu lypsykarjan terveystietojen keräysjärjestelmä. Terveysjalostus on pohjoismaissa hyvin määrätietoista ja pitkäjänteistä. Tämän tuloksena meillä on käytössä ehdottomasti perimältään maailman tervein lypsykarja-aines.

Yli satavuotias suomenkarja

Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta, mutta alkuperäinen karjarotumme, suomenkarja, on reilusti yli satavuotias.

OPU alkioiden läpimurto on totta

OPU-alkiot ovat tuoneet valtavan edistysaskeleen lypsykarjajalostukseen viimeisen 20 vuoden aikana.

Jalostuksen genomivallankumous

Genomivalinta on aikaan saanut valtaisan muutoksen lypsykarjan jalostuksessa.